לקבלת עדכונים מלאו את המייל שלכם:

    סגור
    מהעולם

    שוחים נגד הזרם- המודל העסקי של Wachtell, Lipton, Rosen & Katz

    אור בריגה
    04.11.2017 זמן קריאה: 12 דקות

    ניו יורק, השדרה ה-52, קצת לפני חצות הלילה. שני אנשים יושבים במשרד מפואר מוקף חלונות גבוהים המציגים לראווה את גורדי השחקים של מנהטן. המבוגר מבניהם הוא אחד השותפים הוותיקים והמבטיחים בקרב עורכי-דין בניו-יורק, הבחור הצעיר שלידו הוא עורך הדין מתחיל שזה עתה סיים את לימודיו באונ' הרווארד שניהם מטפלים בתיק הזה יחד, כשווים.

    שניהם כבר תשושים. השעות כבר ממזמן חורגות ממסגרת 9:00 עד 17:00 המקובלת. הם עומלים יחד על אחת מעשר עסקאות המיזוג הגדולות ביותר בארה"ב השנה, עסקה בת עשרות מיליארדי דולרים. כל אחד מהם יודע שהמשרד כולו סומך עליהם. הם חייבים להצליח במיזוג זה.

    הסטטיסטיקה מכתיבה שהם יצליחו. הרי הם עובדים במשרד (ככל הנראה) הטוב ביותר בעולם בתחום המיזוגים והרכישות. העסקה ענקית והלחץ גדול, אך זה לא מטריד אותם. הרי בשל כך בחר המשרד לקבל את הטיפול בתיק. אנו מדברים כמובן על משרד Wachtell, Lipton, Rosen & Katz.

    משרדWachtell  הוא משרד עורכי-דין מזן מיוחד. ניתן להעניק לו שלל סופרלטיבים, אך נתחיל מהעובדות:

    ראשית, מדובר במשרד שבוחר את לקוחותיו, ולא להיפך. שנית, מדובר במשרד המחזיק בתואר "משרד עורכי-הדין הרווחי ביותר בעולם" מזה מספר שנים. שלישית, המשרד מטפל רק בתיקים בסכומים של מאות מיליוני דולרים ומעלה. רביעית, למרות כל הכתרים שעל ראשו מדובר במשרד מסחרי קטן יחסית מבחינת מספר עורכי-הדין, בטח בהשוואה למשרדים עמו הוא מתחרה המונים אלפי עורכי-דין. משרד Wachtell מונה 223 עורכי-דין בלבד.

    איך משרד ששומר על צוות בקנה מידה כה קטן מגיע לטפל בעסקאות החשובות ביותר ובתיקי הליטיגציה המשפיעים ביותר בעולם העסקי? ברכישת מוטורולה על ידי גוגל? במיזוג של יוניליוור וקולגייט-פלמוליב? בתביעת הביטוח של בעלי מגדלי התאומים לאחר 9\11?

    בחינת הנתונים היבשים לא תספק לנו תשובות, אך ללא ספק תעלה מספר תהיות:

    • סניף 1
    • 260 שותפים ועורכי-דין
    • כ-100 שותפי אקוויטי
    • יחס של כמעט 1:1 בין שותף לעורך-דין שכיר
    • 4.34 מיליון דולר רווח שנתי ממוצע לשותף
    • 580 מיליון דולר הכנסות בשנת 2015

    ננסה לעמוד מאחורי התופעה ששמה משרד עורכי-הדין Wachtell.

    המשרד נראה, במבט שטחי, כעוד משרד עורכי-דין מסחרי מצליח מאוד המעסיק עורכי-דין בעלי שם ומוניטין מעולים. משרד בו עובדים מסביב לשעון ככל שצרכי הלקוח דורשים זאת, וששותפיו פוקדים יחד עם לקוחותיהם את מסעדות היוקרה של מנהטן. עד כאן נראה כאילו מדובר במשרד ניו-יורקי סטנדרטי לחלוטין.

    מיכאל צ'ריש (Michael A. Charish), עובד לשעבר ב Wachtell נשאל בראיון מהו סוד הקסם של Wachtell התשובה הראשונה שעלתה בראשו היא כמובן- The manpower. אין ספק כי המוניטין של הצוות מעולה והדרישות המקצועיות גבוהות, אך למשרד תפיסה עסקית שונה לחלוטין ממקובל בשוק, אין עוד משרד עורכי-דין בעולם העסקי כיום שמצליח לגרוף רווח עצום לכל שותף, תוך שמירה על סביבת עבודה אינטימית, מאתגרת, אתית אך מה שמייחד את Wachtell  יותר מכל הוא היחס של 1 ל 1 בין עורכי-דין לשותפים במשרד.

    לפי דבריו של מיכאל הכוח העצום של המשרד טמון ביכולת שלו לבחור את "הקצה של הקצפת" מבוגרי האוניברסיטאות הטובות ביותר בארה"ב. לאחר שעברו סינון קפדני כל מתמחה בוואקטל נהנה מיחס כמעט אישי של שותף וותיק במשרד אשר מעניק לו מהידע ומהניסיון שצבר. ומלבד זאת ראוי לציין, כי אין עוד משרד עורכי-דין המתגמל את שותפיו ומתמחיו בנדיבות כפי שמתרחש במשרד Wachtell.

    והנה תפיסת הפעילות של המשרד על רגל אחת-

    • מספר התיקים שמשרד Wachtell בוחר לעסוק בהם הוא תמיד מצומצם, תמיד מובחר, ונבחן בקפידה בהתאם לרווח הצפוי, התהודה שיצור והייחוד של המקרה. התיקים והעסקאות מהווים את הקצה העליון של הפירמידה העסקית, והלקוחות הם תמיד החברות והתאגידים החשובים ביותר, החזקים ביותר, והמשפיעים ביותר המבקשים את הטיפול המסור והמיוחד של עורכי הדין של המשרד.
    • המשרד פועל על בסיס מודל ייחודי, וכל פעילותו המשפטית מתבססת על שני תחומי עיסוק בלבד – מיזוגים ורכישות (M&A) וליטיגציה עסקית.
    • רוב עורכי-הדין במשרד, שותפים ושכירים כאחד, הינם בוגרי אוניברסיטאות העילית של ארה"ב (הרווארד, ייל, אנ.ווי.יו , קולומביה, שיקגו, פאן וסטנפורד )
    • עורכי הדין במשרד נחשבים לבעלי רמה מקצועית גבוהה ביותר, מוכשרים ביותר הן מהבחינה המשפטית והן מהבחינה העסקית ובעיקר, בעלי תשוקה לעבוד באינטנסיביות כדי להצליח בעסקאות ה-M&A ותיקי הליטיגציה המתוחכמים ביותר הקיימים.
    • מזה כעשור, משרד Wachtell שומר על כמות קטנה מאוד של עורכי-דין שכירים, ביחס לפירמות הענק בארצות-הברית, ונתפש כמשרד עורכי-דין גדול בסטנדרטים ישראליים.
    • למקימי המשרד השפעה רבה עד היום על ה DNA המשרדי, אחד מעובדי Wachtell לשעבר סיפר כי חזון המקימים ליצור פירמה איכותית, דינאמית ומקצועית הוא נר לרגליהם של העובדים Wachtell, החל מהעורך-דין הצעיר ביותר ועד לשותף הוותיק ביותר במשרד.
    • המשרד נחשב באופן קונסיסטנטי על פי דירוגים אמריקאים רבים ומכובדים (American Lawyer’s Annual AMLaw 100 Survey) לא רק למשרד הרווחי ביותר פר שותף, אלא גם למשרד בעל היוקרה הרבה ביותר ולמשרד הנחשק ביותר לקבלה לעבוד.

    המשרד מתואר לא פעם כתאגיד אמריקאי מאוד קולגיאלי, שבו כל עורך-דין שמתקבל לצוות הוא שותף פוטנציאלי. במשרד אין מכסות או חסמים בפני עורכי-הדין, והם נמדדים בדרך כלל אך ורק על פי מקצועיותם, ללא פוליטיקה או 'עיגולי פינות'. בצורה זו, לכל עורך-דין עומדת האפשרות להוכיח עצמו ולהתקדם למעמד של שותפות.

    מה מקבל עורך-הדין מהעבודה במשרד?

    משרד Wachtell פיתח מנגנון שכר המתגמל באופן גבוה משמעותית לעומת כל מתחריו, על מנת למשוך אליו את עורכי-הדין הטובים ביותר. כך, אם שותף בפירמות עורכי-הדין היוקרתיות ביותר בניו-יורק יכול להרוויח 2-3 מיליוני דולרים בשנה, ב Wachtell מדובר על רווח של 4-5 מיליוני דולרים לשותף. לכל שותף.

    עורכי-הדין עובדים בצוותים קטנים, כאשר האינטראקציה בין הלקוח לכלל עורכי-הדין, שכירים ושותפים כאחד, הינה צמודה ואינטימית כבר מן ההתחלה. זאת בעוד שבפירמות מתחרות, נאלצים עורכי-הדין הצעירים להמתין מספר שנים עד שהם זוכים להתקרב ללקוחות הגדולים של המשרד.

    חברת קידום אתרים באינטרנט חברת קידום אתרים